PROGRAM: Luni - Vineri
TEL +40 740 524 930
e-mail: Info@Drdaissasuciu.Ro

Servicii

Psih. drd. Aissa Suciu

Funcționează psihoterapia?

Beneficiile psihoterapiei evidence-based indicate de cercetările de specialitate sunt următoarele:

Ameliorează sau elimină simptomele prezente

Crește nivelul de funcționalitate în viața zilnică a persoanei

îmbunătățește emoțiile și comportamentele pozitive 

Crește nivelul de wellbeing

Crește nivelul emoțiilor pozitive

Unele persoane raportează mai puține probleme medicale 

Crește nivelul de wellbeing

75% din persoane prezintă beneficii în urma demersului psihoterapeutic

Satisfacție cu munca crescută

Cercetările neuroimagistice ne indică faptul că persoanele care fac psihoterapie prezintă schimbări pozitive în creier și corp; schimbările au fost similare cu cele rezultate în urma medicației pentru anumite tulburări (de ex. în cazul depresiei, tulburării de panică, PTSD-ului, etc.)

Ședințele de psihoterapie durează de obicei 50 de minute cu o succesiune pe care o agreează persoana împreuna cu terapeutul (poate varia în funcție de intensitatea dificultăților, de la o data/luna pana la 2 ședințe/ săptămână). Terapeutul și clientul se implică colaborativ în deciziile terapeutice. Relația terapeutică bazată pe încredere dintre persoană și terapeut sunt esențiale pentru succesul în terapie. 

 

Demersul terapeutic poate fi de scurtă durată (câteva ședințe pentru dificultăți în luarea unei decizii), de durată medie (câteva luni), sau de lungă durată (câteva luni până la câțiva ani). De regulă demersul terapeutic pentru cele mai comune dificultăți durează câteva luni.  

Fiecare demers terapeutic este protejat de confidențialitate!

Psih. drd. Aissa Suciu

I.Servicii pt adulți și adolescenți

1.Psihoterapie individuala

Psihoterapia este metoda de a ajuta oamenii care se confruntă cu o gamă largă de tulburări specifice. Printre acestea se numără atacuri de panică, anxietate intensă, episoade depresive, tulburări de personalitate, tulburări de comportament alimentar. Cele mai comune dificultăți sunt adaptarea la probleme zilnice de viață, impactul traumei, tulburări psihologice specifice (de ex. fobie socială, tulburarea de panică, anxietate generalizată, ipohondrie, episod depresiv major, PTSD, tulburarea obsesiv-compulsivă, dar și tulburări de personalitate precum tulburarea de personalitate borderline, dependentă, evitantă sau altele), sau dificultăți în relații (cu partenerul/a, copilul, părinții sau mediul social).

4.Programe pentru viitorii părinți și cupluri

Work in progress

2.Evaluare psihologică complexă

Acest tip de serviciu este potrivit în câteva cazuri. Dacă persoana are întrebări specifice precum “Oare am ADHD?”, sau “Trec printr-o tulburare de anxietate, sau un episod depresiv, sau am o tulburare de personalitate?”, sau pentru a identifica clinic cauza dificultăților cu care se confruntă. Evaluarea psihologică complexă durează între două și patru ședințe, în funcție de numărul de întrebări la care trebuie să răspundem. Evaluarea are mai multe etape:

-Ne vedem în cadrul unei ședințe pentru a înțelege întrebările, felul în care au apărut, și/sau dificultățile specifice cu care te confrunți. 

-Vei completa niște chestionare de screening pentru a vedea într-un mod obiectiv care ar putea fi motivele pentru care treci prin acele dificultăți 

-Apoi urmează un interviu clinic în care detaliem dificultățile specifice (în urma informațiilor obținute în prima ședinșă și în urma completării scalelor).

-Ultima etapă presupune coroborarea informațiilor clinice din toate sursele (prima ședință, scale, observație, interviu clinic) pentru a răspunde la întrebări și pentru a putea propune un plan de tratament cu obiective specifice.

II. Program de reintegrare socială

Dacă te afli sub supravegherea Serviciului de Probațiune în urma unei pedepse penale de maxim 3 ani, cu suspendare, pentru o infracțiune (de ex. conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, consum substanțe psihoactive, tăinuire de informații, fraudă, etc), și cauți să participi la un program de reintegrare socială pe care să îl urmezi pe cont propriu, te afli în locul potrivit.  

 

Care este procedura?

1) Trebuie să iei legătura cu noi (ori telefonic, ori prin email sau mesaj).

2) Va fi asignat un psihoterapeut care va lua legătura telefonic cu tine și îți va transmite și solicita toate informațiile relevante (va solicita datele tale și nota informativă primită de la Serviciul de Probațiune).

 

Cât durează ședințele?

Ședințele durează cate 60 de minute și se desfășoară față în față și/sau online (cum solicita consilierul) și după preferința persoanei. Succesiunea ședințelor este stabilită conform notei de la Serviciul de Probațiune, de obicei maxim două ședințe pe săptămână, desfășurate în săptămâni succesive (fără pauze între ele).

 

Când se eliberează dovada parcurgerii programului?

La finalizarea ultimei ședințe sau într-un timp foarte scurt imediat după finalizarea ultimei ședințe, se eliberează dovada parcurgerii programului de reintegrare, conform discuției inițiale cu consilierul de probațiune. Se vor include informațiile solicitate de către Serviciul de Probațiune ( de ex. număr de ședințe, costuri, obiective terapeutice).

 

Intervenția psihoterapeutică specifică programului de reintegrare socială este congruentă cu: a)specificul infracțiunii comise, b)cu Manualul de Probațiune, c)cu ghidurile de reintegrare naționale și d)cu ghidurile de reintegrare internaționale. 

           

Costurile sunt de 200 de lei/ședință și 200 de lei eliberarea raportului/ adeverinței. Dacă achiți întregul pachet ai o reducere de 10%.

III. Pentru companii

Adaptarea la stres – cum creștem reziliența 

Comunicarea eficientă – asertivitatea, discuțiile și rezolvarea conflictelor

Creșterea wellbeingului în echipă

Reînvață să stăpânești mintea 

img

PENTRU ȘEDINȚE DE PSIHOTERAPIE SAU EVALUARE PSIHOLOGICĂ INDIVIDUALĂ PROGRAMEAZĂ-TE AICI

Formular de contact
Psih. drd. Aissa Suciu

Programeaza o sedinta!